Υπόγειοι εργάτες

Balance

Κοιτάζω γύρω μου –και στον καθρέπτη- και το βλέπω παντού… Δεν την προσέχουμε την ψυχή μας. Την έχουμε σε δεύτερη μοίρα. Συνήθως δεν την προσέχουμε ούτε κι όταν νομίζουμε ότι την προσέχουμε. Κι αυτό γιατί, υποψιάζομαι πως, εστιάζουμε σε λανθασμένα πράγματα, επιφανειακά.

Αισθήματα, σκέψεις, γεγονότα μένουν βαθειά μέσα μας και δουλεύουν υπόγεια. Με το πέρασμα του χρόνου βρίσκουν δίοδο για να έρθουν στην επιφάνεια, πολλές φορές «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Κάποτε εκδηλώνονται ως δυσθυμία, ως ατονία ή ακόμα και ως κάποια ασθένεια, ανεξήγητες φαινομενικά. Κάποτε άλλοτε ξεχειλίζουν με βίαιο κι άσχημο τρόπο και ξαφνιάζουν ακόμα κι εμάς τους ίδιους.

Το σίγουρο είναι πάντως πως όσο τους επιτρέπουμε να δουλεύουν υπόγεια, μόνο κακό κάνουν. Πρώτα απ’ όλα σ’ εμάς, αλλά σίγουρα κατ’ επέκταση και στους γύρω μας. Καλό είναι λοιπόν όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά, να μην μένουμε απαθείς. Να μην λέμε «θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει».

Η αυτοψυχανάλυση είναι τόσο δύσκολη όσο και εύκολη. Όλα εξαρτώνται από την αρχή που θα κάνουμε για να οδηγηθούμε στη ρίζα του κακού. Πόσοι όμως βρίσκουμε ή δημιουργούμε χρόνο γι’ αυτό; Να καθήσουμε για λίγο, ν’ αφήσουμε την καθημερινότητα στην άκρη και να κάνουμε ένα διάλογο με τον εαυτό μας. Να κλείσουμε τα μάτια και να  σκεφτούμε, να νιώσουμε, να «δούμε» τι γίνεται μέσα μας.

Εαυτέ μου, είσαι καλά; Έχεις όσα χρειάζεσαι; Ναι; Ωραία, συνεχίζουμε. Όχι; Τι σου λείπει;  Γιατί σου λείπει; Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποκτήσεις; Και τι καλά που θα ήταν αν αντιμετωπίζαμε κάθε ζήτημα τη στιγμή που αυτό δημιουργείται! Τι καλά που θα ήταν αν ξεπερνούσαμε ταμπού και ζητούσαμε τη βοήθεια ειδικών, όποτε αυτό χρειάζεται!

Τίποτα δεν γίνεται ως διά μαγείας. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται απλώς επειδή το θέλουμε. Καμία σκιά δεν εξαφανίζεται απλώς επειδή την αντιληφθήκαμε. Πρέπει να ρίξουμε φως πάνω της, στοχευμένα και για όσο χρειαστεί. Για να μπει όμως το φως, πρέπει εμείς οι ίδιοι να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα. Μόλις γίνει αυτό, είμαστε στο σωστό δρόμο! Αλλά είπαμε, αυτό είναι τόσο εύκολο όσο και δύσκολο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Eat Dessert First Greece

Πολιτισμικά, ταξιδιωτικά, κοινωνικά, ιστορικά, γαστρονομικά και γλυκά θέματα σε μία αλλιώτικη ιστοσελίδα!

The Storyteller

“Inside each of us is a natural-born storyteller, waiting to be released.” (Robin Moore)

GammaVita

περιπλανήσεις του μυαλού... με χαρτί και με μολύβι

makestorytelling.com

Αν η τρέλα μπορούσε να σταθεροποιηθεί σε ένα δικό της όριο τότε αυτόματα θα έχανε τη μαγεία της. Κάπως έτσι δεν ξεκινάνε τα ταξίδια; Μέσα σε δόσεις τρέλας που σκιαγραφείται η μαγεία σε κάθε διαδρομή. Σε εκείνο το σακίδιο που κουβαλάμε στην πλάτη θα ήταν προτιμότερο αν το γεμίζαμε αναμνήσεις, όμορφες ιστορίες που κάτι έχουν να μας διδάξουν, όμορφες συγγραφικές εικόνες που θα μας δείχνουν στο τέλος το δικό μας μονοπάτι. Εκείνο που προτιμώ να μοιραστώ μαζί σας μέσα από τα δικά μου μάτια και που με τον τρόπο του θα έχει πάντοτε κάτι να μας πει...

Myyst's Blog

λέξεις

A Court of Boooks

💗by Stella and Ioanna💗

Kone, Krusos, Kronos

A personal forum to express ideas, experiences, stories, etc.

GynaikaEimai

made for writing lovers!

Los Innuendos

Qui Tacet Consentit

Το (παλιό) παλτό!

Φορεμένο, έμπειρο, συναρπαστικό!

worldtraveller70

ΑΚΑΝΘΟΧΟΙΡΟΣ ii

Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

No Sense Words - Λέξεις Φυγόκεντρες

Λέξεις... Οι δικές μου λέξεις έχουν χάσει την βαρύκεντρο δύναμή τους... πάλλονται, διασκορπίζονται, χωρίς ουσία χωρίς χρώμα, αλλάζουν με τον καιρό, με τη στιγμή παίρνουν μια ιδιαίτερη μορφή, χωρίς διάρκεια...Είναι λέξεις φυγόκεντρες...

Blueberry Mints

Discover the good things in life

SideliK_2

Άρθρα, δοκίμια, σκέψεις και παραληρήματα!

fstat.net

Not a system call. Just a blog

σακιδιο

Just another WordPress.com weblog

Φεύγουμε;

Είμαι απαισιόδοξος λόγω ευφυΐας και αισιόδοξος λόγω θέλησης. Antonio Gramsci

Αρέσει σε %d bloggers: